سفارش تبلیغ
صبا ویژن

عکس: نماز رهبرانقلاب در بیمارستان

ارسال شده توسط در 93/6/24:: 11:2 صبح

 

http://farsi.khamenei.ir/ndata/news/27525/B/13930623_0227525.jpg

 


ناگفته های سردار نجات از زندگی رهبر انقلاب

ارسال شده توسط در 93/6/11:: 11:30 عصر
خاطرات جالب و خواندنی از رهبر انقلاب
گزارشی که «رهبر» را ناراحت کرد/ گشت‌زنی 2ساعته در «بم» با لباس مبدل/ اگر پیکان «ضدگلوله» می‌شد... ادامه مطلب...

تعریف ولایت فقیه از نظر مقام معظم رهبری

ارسال شده توسط در 93/5/16:: 10:16 عصر

تعریف ولایت فقیه از نظر مقام معظم رهبری

(پاسخ به پرسشهایی درباره ولایت فقیه ـ 1)

ولایت

مقام معظم رهبری در تعریف ولایت فقیه می نویسند:

«ولایت فقیه به معناى حاکمیّت مجتهد جامع‌الشرایط در عصر غیبت است و شعبه‌اى است از ولایت ائمه‌ى اطهار (علیهم السلام) که همان ولایت رسول الله (صلى الله علیه و آله و سلم) مى‌باشد.»[1]

بنابر این تعریف، ولایت فقیه از جنس حاکمیت است حاکمیتی که آن را مجتهدی جامع الشرایط بر عهده دارد.

مجتهد جامع الشرایط کیست؟

مجتهد به کسی می گویند که توان استنباط احکام الهی را از منابع اصلی دین؛ یعنی قرآن و روایات داراست و مراد از جامع الشرایط مجتهدی است که فراتر از دانش فقه و توان استنباط دارای شرایط زیر باشد:

«اجتهاد مطلق»، «عدالت مطلق»، و «قدرت مدیریت و استعداد رهبری». یعنی از سویی باید صدر و ساقه ی اسلام را به طور عمیق و با استدلال و استنباط بشناسد و از سوی دیگر، در تمام زمینه ها، حدود و ضوابط الهی را رعایت کند و از هیچ یک تخطّی و تخلّف ننماید و از سوی سوّم، استعداد و توانایی مدیریت و کشورداری و لوازم آن را دارا باشد.[2] بنابراین کسی می تواند مسوولیت ولایت و مدیریت جامعه ی اسلامی را بپذیرد و از عهده ی آن برآید که مجتهد مطلق، عادل مطلق و دارای توان مدیریت و رهبری باشد. 

 

توضیح این سه عنوان

مجتهد مطلق، مجتهد مطلق اسلام شناسی است که در همه ی اصول و فروع دین، مجتهد باشد؛ دینی که دیانت آن، عین سیاست است و سیاست آن، عین دیانتش می باشد.

کسی که در تحلیل همه ی معارف دین، اجتهاد مطلق ندارد و به اصطلاح، «مجتهد متجزی» است، صلاحیت ولایت بر جامعه اسلامی و اداره ی آن را ندارد و همچنین فقیهی که ابعاد سیاسی اسلام را خوب نفهمیده است، توان چنین مسوولیت عظیمی را نمی تواند داشته باشد؛ زیرا کسی که برخی از مسایل اسلامی برای خودش حل نشده و خود نمی تواند آنها را عمیقاً بررسی نماید؛ نه می تواند فتوا بدهد و نه می تواند اسلام را به اجرا درآورد و بر مسند ولایت و رهبری جامعه اسلامی تکیه زند.

بنابراین ولی فقیه باید کسی باشد که ضمن آشنایی و تسلط کامل به اصول و فروع دین، بتواند مسایل جدید مسلمانان را با درایتی عاقلانه و با استفاده از منابع اصلی دین (قرآن و روایات) حل کند.

مقام معظم رهبری ولایت فقیه را حکم شرعی تعبدی دانسته که مورد تأیید عقل نیز می باشد؛ یعنی نه تنها نصوص دینی ما را به برپایی چنین نظامی توصیه می کند؛ بلکه عقل نیز به تنهایی وجود چنین نظامی را برای جامعه اسلامی و رهبری مسلمانان مورد تأیید قرار می دهد

عادل مطلق

اسلام شناسی که می خواهد ولایت و رهبری جامعه اسلامی را عهده دار شود علاوه بر این که لازم است علم دین را درست بفهمد، باید آن علم را در خودش و در جامعه ی اسلامی نیز به درستی اجرا نماید. برای همین لازم است همه وظایف دینی خود را انجام داده و آن چه از دین باید به مردم ابلاغ کند، ابلاغ نموده و چیزی را کتمان نکند. فقیه عادل، نباید کاری را بر اساس میل و هوس انجام دهد؛ مطیع هواهای نفسانی نگردد و گناهی از او سر نزند؛ نه واجبی را ترک کند و نه حرامی را مرتکب شود. برای همین شخصی که مطیع هوس است هیچ گاه صلاحیت ولایت و هدایت جامعه اسلامی را ندارد. 

بنابراین، ویژگی دوم رهبر جامعه اسلامی، ترک هوا و هوس و تابعیت عملی محض نسبت به احکام و دستورهای دین است. فقیه حاکم، اگر فتوا می دهد، باید خود نیز به آن عمل کند و اگر حکم قضایی صادر می کند، خود نیز آن را بپذیرد و اگر حکم ولایی و حکومتی صادر می نماید، خود نیز به آن گردن نهد و آن را نقض نکند.

 

توان مدیریت و رهبری جامعه

رهبر جامعه اسلامی علاوه بر اجتهاد و عدالت مطلق، باید هم بینش درست و صحیحی نسبت به امور سیاسی و اجتماعی داخل و خارج کشور داشته باشد و ترفندهای دشمنان را خوب بشناسد و هم از هنر مدیریت و لوازم آن برخوردار باشد؛ زیرا مدیریّت، گذشته از تئوری، نیازمند ذوق اداره و هنر تدبیر است. هنر اداره و تدبیر، غیر از دانش و بینش سیاسی است؛ هنری است که هر کس آن را ندارد.[3]

برای همین در اصل یکصد و نهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، در بیان شرایط و صفات رهبری، آمده است:

1- صلاحیت علمی لازم برای افتاء در ابواب مختلف فقه.

2- عدالت و تقوای لازم برای رهبری امت اسلام.

3- بینش صحیح سیاسی و اجتماعی، تدبیر، شجاعت ، مدیریّت و قدرت کافی برای رهبری.

و نیز آمده است: در صورت تعدّد واجدین شرایط فوق، شخصی که دارای بینش فقهی و سیاسی قوی تر باشد مقدّم است.

 

ولایت فقیه در عصر غیبت

بنابر تعریفی که مقام معظم رهبری از ولایت فقیه ارائه می دهند این ولایت و حاکمیت را مخصوص دوران غیبت دانسته و آن را شعبه ای از ولایت ائمه‌ى اطهار (علیهم السلام) که همان ولایت رسول الله (صلى الله علیه و آله و سلم) می دانند. این بدان معناست که حاکمیتی را که مجتهد جامع الشرایط در عصر غیبت عهده دار است و از آن به ولایت فقیه تعبیر می شود چیزی جدای از حکومت رسول خدا (صلی الله علیه و آله) و امامان معصوم(علیهم السلام) بر جامعه اسلامی در عصر خودشان نیست و با همان ساز و کار و به سوی همان هدف است؛ هدفی که جز پیاده کردن احکام اسلامی و ایجاد زمینه ای مناسب برای بندگی خدا نیست.

با این تفاوت که احکام مربوط به ولایت فقیه مانند سایر احکام فقهى از ادله شرعى استنباط مى‌شوند[4] ولی احکام صادره از سوی حضرات معصومین(علیهم السلام) به شکل مستقیم و یا به واسطه معصوم پیشین از وحی گرفته می شد.

کسی که در تحلیل همه ی معارف دین، اجتهاد مطلق ندارد و به اصطلاح، «مجتهد متجزی» است، صلاحیت ولایت برجامعه ی اسلامی و اداره ی آن را ندارد و همچنین فقیهی که ابعاد سیاسی اسلام را خوب نفهمیده است، توان چنین مسوولیت عظیمی را نمی تواند داشته باشد؛ زیرا کسی که برخی از مسایل اسلامی برای خودش حل نشده و خود نمی تواند آنها را عمیقاً بررسی نماید؛ نه می تواند فتوا بدهد و نه می تواند اسلام را به اجرا درآورد و بر مسند ولایت و رهبری جامعه اسلامی تکیه زند

ولایت فقیه، حکم شرعی تعبدی است

مقام معظم رهبری ولایت فقیه را حکم شرعی تعبدی دانسته که مورد تأیید عقل نیز می باشد[5] ؛ یعنی نه تنها نصوص دینی ما را به برپایی چنین نظامی توصیه می کند؛ بلکه عقل نیز به تنهایی وجود چنین نظامی را برای جامعه اسلامی و رهبری مسلمانان مورد تأیید قرار می دهد.

 

شیوه ی تعیین ولی فقیه

مقام معظم رهبری درباره شیوه ی تعیین شخصی که باید عهده دار این مسند شود می نویسد:

«در تعیین مصداق آن روش عقلائى وجود دارد که در قانون اساسى جمهورى اسلامى ایران بیان شده است.»[6] که مراد تشکیل مجلس خبرگان رهبری با رأی مردم و بعد تعیین ولی فقیه با توجه به شرایط فقهی قانونی از سوی این خبرگان است.

 

نتیجه اینکه

بر اساس تعریف مقام معظم رهبری، ولایت فقیه یعنی حاکمیت فقیهی عادل و توانا در مدیریت بر جامعه اسلامی برای اداره آن بر اساس موازین اسلامی. که این شیوه ی حاکمیت مخصوص عصر غیبت است و نصوص دینی ما را بر تشکیل چنین حکومتی دستور می دهند؛ شیوه ای که عقل سلیم نیز بر آن اعتراف داشته و آن را تأیید می کند. 

پی نوشت:

1. پایگاه دفتر مقام معظم رهبری، پرسشهای متداول

2. ولایت فقیه (ولایت فقاهت و عدالت)، آیت الله جوادی آملی، ص 136 3. ر. ک به همان صص 136 تا 140 4. اجوبة الاستفتائات، سوال 67 5. همان، سوال 56 6. همان

امید پیشگر     به نقل از تبیان        


12 توصیه رهبر انقلاب برای استفاده بهتر از لیالی قدر

ارسال شده توسط در 93/4/26:: 1:46 صبح

 


فراخوان نظرات در دیدار دانشجویی

ارسال شده توسط در 93/4/10:: 5:22 عصر
| فراخوان |

اگر در دیدار دانشجویی بودید چه نکته‌ای را مطرح می‌کردید؟

اگر در دیدار دانشجویی بودید چه نکته‌ای را مطرح می‌کردید؟

هر سال در ایام ماه مبارک رمضان، جمعی از دانشجویان و اعضای تشکل‌های دانشجویی با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای دیدار می‌کنند و نفراتی به نمایندگی از جمع به بیان دیدگاه‌ها و نظرات خود درباره‌ی مسائل مختلف کشور و جامعه‌ی دانشجویی می‌پردازند.
امسال هم در یکی از روزهای ماه مبارک این دیدار برگزار خواهد شد. به همین مناسبت پایگاه اطلاع‌رسانی KHAMENEI.IR از کاربران خود می‌خواهد تا به این سؤال پاسخ دهند که «اگر شما در دیدار دانشجویی فرصت صحبت با رهبر انقلاب اسلامی را داشتید، مهم‌ترین نکاتی که با ایشان در میان می‌گذاشتید چه بود؟»
شما می‌توانید نکاتتان را از طریق بخش «نظرات» این

صفحه 

  ارسال یا به شماره 20110 پیامک کنید.

 


خاطره آیت الله جزایری از علاقه مردم عراق به «آقا»

ارسال شده توسط در 93/3/4:: 6:23 عصر

 

آیت الله سیدمحمدعلی موسوی جزایری، نماینده ولی فقیه در خوزستان در ادامه با اشاره به حضور خود در همایشی در بصره عراق اظهار داشت: در این همایش در سخنرانی ام از مراجع عراق نام بردم اما وقتی نام ولی امر مسلمین جهان حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای بر زبانم جاری شد صدای صلوات فضای سالن استانداری بصری را به لرزه درآورد.

 مسؤول حوزه های علمیه خوزستان به تشییع یکی از شهدای دافع حرم در عراق اشاره کرد و افزود: در پیشاپیش جمعیتی که این شهید را تشییع می کردند تصویری بزرگ از رهبر معظم انقلاب اسلامی وجود داشت که این نشان از ارادات شیعیان عراق به حضرت آیت الله خامنه ای است.

 

 


به فرزندانم بگو که عاشق سیدعلی بودم

ارسال شده توسط در 93/2/28:: 3:38 عصر

«محرم علی‌پور» خطاب به همسرش نوشت: به فرزندانم بگو که عاشق سیدعلی بودم . بگو که اگر شادی روح بابا را می طلبند، سرباز ولایت سید‌علی باشید، صحبت های حضرت آقا را خوب بشنوید

به گزارش ادیان نیوز، «محرم علی‌پور»، متولد به سال 1354 در روستای «قراجه محمد» (از توابع «مرند») روز 7 اردیبهشت ماه 1393شمسی،  در نبرد با «پیروان اسلامِ آمریکایی» و «مزدوران وهابی سعودی»، برای دفاع از حرمِ «بانوی مقاومت» حضرت «زینب کبری(سلام الله علیها)» خلعت شهادت پوشید. آن چه خواهید خواند، متن وصیت نامه ی ادامه مطلب...

خواب عجیب آیت الله بهجت درباره رهبرانقلاب

ارسال شده توسط در 93/2/28:: 6:22 صبح

روزی آیت الله بهجت به ما گفت مدتی است خوابی میبینم که در آن در مجلسی قرار داریم و منبری آماده است و ما هم منتظر هستیم تا امام خمینی(ره) بر روی منبر برود اما در آخر میبینیم که امام از آیت الله خامنه ای برای حضور بر روی این منبر دعوت می‌کند. متن کامل...

اگر دنباله رو رهبر انقلاب باشیم دیدار امام زمان (عج) نزدیک میشود

ارسال شده توسط در 89/8/27:: 8:38 صبح

حجت‌الاسلام والمسلمین صدیقی" یکشنبه ‌شب در جمع خانواده پرسنل نیروی انتظامی استان فارس با تشریح مراحل ولایت‌پذیری جوامع اسلامی اظهار داشت:
مروز نایب برحق امام زمان (عج) به عنوان رهبر انقلاب و حکومت دینی حضور دارند و اگر دنباله‌رو ایشان باشیم دیدار امام زمان (عج) نزدیک می‌شود.

http://nahalnews.com/news/1389-07-13/news1659.aspx


آیت الله خامنه ای سپهسالار لشکر صاحبالزمان (عج) هستند

ارسال شده توسط در 89/8/27:: 8:34 صبح

آیت‌الله جنتی:
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر به نقل قولی از یکی از بزرگان در مورد آیت‌الله خامنه‌ای اشاره کرد و گفت: این عالم بزرگ در خصوص مقام معظم رهبری می‌فرماید «آیت‌الله خامنه‌ای سپهسالار لشکر مولایمان صاحب الزمان (عج) هستند».
  آیت‌الله احمد جنتی شنبه شب در آیین تجلیل از آمران به معروف و ناهیان از منکر فعال اصفهان با اشاره به اینکه به وسیله امر به معروف و نهی از منکر می‌شود بسیاری از مشکلات در کشور را حل کرد، اظهار داشت: امر به معروف و نهی از منکر می‌خواهد با بسیاری از وطن فروشی‌ها،‌ فتنه‌گران و فتنه برخورد کند. ادامه مطلب...

<      1   2   3   4