رئیس مؤسسه امام خمینی : بنده به عنوان طلبه‌ای که حدود 60 سالی در حوزه بوده‌ام، پرداختن عمیق و وسیع به مسئله ولایت‌فقیه را از واجب‌ترین وظایف روحانیون می‌دانم.
 
آیت‌الله مصباح یزدی اضافه کرد: روشنی مسأله حاکم شرع و مجتهد جامع الشرایط به خاطر زحمات چندصدساله علما و فقهاست. مسأله ولایت‌فقیه نیز تبلور همین فکر ارتکازی است و باید به گونه‌ای فعالیت کنیم که این مسأله نیز جایگاه خود را در فرهنگ عمومی جامعه بیابد.
 
عضو خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: امروزه پرسشی که در بیشتر کشورها درباره ایران مطرح است، مسأله ولایت‌فقیه است و حتی خبرنگاران از همان ابتدا در فرانسه از امام خمینی(ره) درباره نوع حکومت می‌پرسیدند و امام(ره) نیز در حد قابل فهم برای آن‌ها جملاتی را مطرح می‌کردند، با این‌که قبل از آن در نجف اشرف مسأله ولایت‌فقیه را به طور کامل تدریس کرده بودند.
 
وی با بیان این‌که ما باید هم از لحاظ تئوری به تدوین مسأله بپردازیم و هم از لحاظ عملی، الگویی مناسب برای آن طراحی کنیم، اظهار داشت: یکی از ابهام‌ها قید مطلقه در ولایت‌فقیه است که سبب شده افراد از آن برداشت دیکتاتوری کنند و هنوز برخی نمی‌دانند حوزه اختیارات ولی‌فقیه کدام است و مطلقه بودن ولایت‌فقیه در برابر کدام مقیده است و برخی از خودی‌ها ولایت را به مسائل شخصی هم سرایت می‌دهند. وقتی این مسائل برای افراد خودی هنوز مشخص نیست، چگونه باید انتظار داشت برای کشورهای غربی مشخص باشد، بنابر این عدم درک صحیح از ولایت‌فقیه سبب ایجاد نوعی بدبینی نسبت به نظام و ولایت‌فقیه شده است.
عضو خبرگان رهبری  ادامه داد: این‌که یک نفر هرچه به ذهنش رسید بگوید و همه ملزم به تبعیت باشند، تفکری عقب‌افتاده‌‌ است؛ در حالی‌که به فرمایش امام (ره) اصل ولایت‌فقیه از مترقی‌ترین اصول است.
 
آیت الله مصباح یزدی خاطر نشان کرد: بسیاری از کمبودها به خودمان برمی‌گردد که ان‌شاء‌الله قصور بوده و نه تقصیر، چرا که در این صورت گناهی بزرگ مرتکب شده‌ایم.